لیست اختراعات سيدمحمدحسين سيدان
در ساخت كلكتورهاي خورشيدي تخت، صفحه جاذب از اهميت ويژه اي برخوردار است و چه در بحث كيفيت و چه در بحث هزينه مهمترين سهم را داراست. جنس، ساختار و پوشش روي صفحه جاذب عوامل تعيين كننده بازدهي و قيمت آن مي باشند. جاذب خورشيدي دوسويه با جذب پرتوهاي خورشيد بر روي پوشش سياه رنگ مخصوص خود از يك سو و جذب سيال گرم شونده از سوي ديگر خود، راهكاري نوين براي گرمايش خورشيدي ارائه ميكند كه علاوه بر افزايش بازدهي بويژه در دماهاي پايينتر، موجب كاهش هزينهها و ساده شدن فرآيند ساخت آن ميشود. آبگرمكن خورشيدي موضوع اين اختراع مبتني بر جاذب خورشيدي دوسويه طراحي شده است و علاوه بر دارا بودن تمام مزاياي استفاده از اين جاذب، ساختار و پارامتر هاي عملكردي آن بگونه اي طراحي و انتخاب شده اند كه با مشخص نمودن فاكتور هاي ذيل كارايي آن در بهينه ترين حالت ممكن باشد: - سرعت بهينهي جريان سيال گرم شونده - قطر بهينهي سوراخ هاي لوله ي ورودي - مكان يابي لولهي خروجي - فرمولاسيون نوين رنگ مخصوص صفحهي جاذب لازم به ذكر است كه اين اختراع بهره گيري، ارتقاء و توسعه ي كاربردي اختراع «جاذب ارزان و پربازده آبگرمكن خورشيدي» به شماره ي ثبت 61431، اداره ي كل ثبت شركت ها و مالكيت صنعتي، مهر 88، ميباشد.
ردياب خورشيدي اختراع ادعايي، سيستمي است بهينه و نوين كه به طور خودكار هر روز خورشيد را از شرق تا غرب دنبال ميكند و موجب افزايش چشمگير بازدهي و در نتيجه افزايش نرخ بازگشت سرمايه در نيروگاههاي خورشيدي فتوولتاييك ميشود. استفاده از ردياب تكمحوره اين اختراع به جاي سازه ثابت در نيروگاههاي خورشيدي، توليد برق نيروگاه را تا 25 درصد در سال و تا 40 درصد در يك روز آفتابي افزايش ميدهد. اين سيستم براي كاركرد بلندمدت در سخت ترين شرايط آب و هوايي با كمترين نياز به نگهداري و تعميرات طراحي شده است و همگي اجزا و قطعات آن در داخل كشور ساخته ميشود.
آسانسورها از تأسيسات اصلي ساختمانهاي امروزي هستند كه زندگي، كار، خريد، سرگرمي و ... را در طبقات بالايي ساختمانها تسهيل ميكنند. آنها به طور معمول 3 تا 8 درصد از كل برق مصرفي در ساختمانها و نيز درصد بالايي از برق مصرفي مشترك در ساختمانها را به خود اختصاص ميدهند. تلاش براي بهينهسازي مصرف انرژي آسانسورها تا كنون موضوع تحقيقات فراواني بوده است. اين مسئله چه براي كاربريهاي مسكوني و چه غيرمسكوني حايز اهميت است؛ چرا كه از طرفي قبضهاي آب، برق و گاز اشتراكي در ساختمانهاي مسكوني به دليل نامشخص بودن سهم واقعي هر واحد همواره دردسرساز بوده است، و از طرف ديگر در ميان تعرفههاي برق تمامي بخشها، بيشترين نرخ مربوط به مصارف اشتراكي ساختمانهاي غير مسكوني است. اساس كار سيستم جديد تأمين برق آسانسور، استفاده از يك سامانه فتوولتاييك براي تأمين بخشي يا همه برق مصرفي آسانسور از انرژي خورشيدي است. اين سيستم پس از محاسبه مصرف آسانسور در ساعتهاي مختلف يك هفته، و توليد برق خورشيدي در ساعتهاي مختلف يك روز آفتابي، مدلسازي و طراحي شده است. طراحي بهينه و ساده اين سيستم موجب شده است تا: 1- هزينه اجراي پروژه و نيز هزينه بهرهبرداري آن كاهش يافته و امكان استفاده مقرون به صرفه از انرژي تجديدپذير فراهم گردد. 2- قابليت اطمينان و طول عمر سيستم افزايش يابد. 3- امكان توسعه در پروژههاي مختلف را داشته باشد. پس از حدود شش ماه فاز مطالعاتي، اولين نمونه از اين سامانه در تاريخ 93/2/1 در ساختمان شركت ايرانيان اطلس نصب و شد. مقايسه دادههاي اندازهگيري شده قبل و بعد از نصب نشان ميدهد كه اين سامانه توانايي تأمين 50 تا 100 درصدي برق مورد نياز آسانسور را دارد.
موارد یافت شده: 3